Plafonul unei camere curate reprezinta, cel mai adesea, o platforma tehnica (si de aceea trebuie sa fie accesibila) pentru: instalatia de ventilatie, climatizare si tratare a aerului, traseele de fluide, instalatiile electrice etc.

In concluzie, pe langa cerintele specifice (aceleasi ca in cazul peretilor), conceptia plafoanelor trebuie sa fie unitara, in deplina concordanta cu furnizorii de echipamente (lampi, mobilierul specific etc.). Acest lucru conduce la utilizarea de sisteme modulare si etanse, care sa permita integrarile aparaturii si sa permita accesul pentru service si intretinere in spatiul tehnic.

Plafoanele se pot realiza din panouri sau casetat.

Panourile pentru plafoane sunt realizate din aceleasi material ca si peretii, fiind suspendate cu ajutorul unor conexiuni prinse de structura de rezistenta (plafon de beton armat sau grinzi de otel) a camerei in care se monteaza Camera Curata.

Se pot insera corpuri de iluminat si dispozitive pentru instalatia de aer conditionat.

Tavanele casetate sunt realizate din placi de otel galvanizat / aluminiu acoperite cu un strat strat filmat de pulbere aplicata in camp electrostatic (Min. 60 μ grosime si cca. 20% Rate Gloss)

Se pot realiza in orice culoare RAL.

Acestea sunt montate intr-o structura suspendata cu ajutorul unor conexiuni prinse de structura de rezistenta a camerei in care se monteaza.

Se pot insera corpuri de iluminat si dispozitive pentru instalatia de aer conditionat.